Κάθε χρόνο χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο και την Ευρωπαϊκή Ένωση επιλέγουν να σπουδάσουν στη Βουλγαρία.

 Τα χαμηλά έξοδα διαβίωσης στην χώρα, τα χαμηλά δίδακτρα και η υψηλής ποιότητας φοίτηση σε συνδυασμό με τα πανεπιστήμια που προσφέρουν μια ποικιλία ειδικοτήτων, η Βουλγαρία προσφέρει σπουδαίες ακαδημαϊκές ευκαιρίες καθώς τα πτυχία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της  ισχύουν σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ. Αυτό σας επιτρέπει να εργαστείτε στο εξωτερικό καθώς δεν χρειάζεται να αναγνωρίζετε το πτυχίο σας ή να συμμετάσχετε σε πρόσθετες εξετάσεις.

Ως εκ τούτου το πτυχίο σας είναι άμεσα διεθνώς αναγνωρισμένο και αυτό σας δίνει πολλαπλές ευκαιρίες για την καριέρα σας μετά την αποφοίτησή σας

Η Βουλγαρία κατατάσσεται στις χώρες με τα πιο προσιτά έξοδα διαβίωσης. Συνήθως, οι φοιτητές στη Βουλγαρία ξοδεύουν περίπου 400 με 500 ευρώ ανα μήνα, συμπεριλαμβανομένου του ενοικίου και λογαριασμών.

Η πλειοψηφία των πτυχιακών προγραμμάτων στα πανεπιστήμια της χώρας διδάσκεται στα βουλγαρικά, υπάρχουν όμως και αρκετά αγγλόφωνα προγράμματα σε διάφορα πανεπιστήμια και πόλεις.

Οι μη βουλγαρόφωνοι που ακολουθούν βουλγαρόφωνα τμήματα, θα πρέπει να παρακολουθήσουν ένα προπαρασκευαστικό έτος διάρκειας 9 μηνών. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να εξεταστούν σε ένα τεστ γλωσσικής επάρκειας. Αν επιτύχουν, έχουν την δυνατότητα εγγραφής σε ορισμένα Πανεπιστήμια με κανονικά δίδακτρα ή τη δυνατότητα να καταλάβουν τις θέσεις που μένουν κενές σε συγκεκριμένες ειδικότητες μετά το πέρας των πανβουλγαρικών εξετάσεων, πληρώνοντας μειωμένα δίδακτρα. Όσοι σπουδαστές ακολουθήσουν αγγλόφωνα προγράμματα θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον σε επίπεδο γλωσσομάθειας Β2. Οι υποψήφιοι για τα συγκεκριμένα προγράμματα συνήθως υποχρεούνται να διαγωνιστούν σε ένα τεστ γλωσσικής επάρκειας στην αγγλική γλώσσα. Υπό κάποιες προϋποθέσεις υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής από αυτό.

Κάθε πανεπιστήμιο στη Βουλγαρία έχει διαφορετικές απαιτήσεις εγγραφής. Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι εκτός του ότι πρέπει να  έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα πρέπει να γνωρίζουν αγγλικά η βουλγαρικά ανάλογα με την γλώσσα στην έχουν επιλέξει να σπουδάσουν ενώ σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να ζητηθεί να προσκομισθεί πιστοποιητικό γλωσσικών δεξιοτήτων.

Ανάλογα με το πανεπιστημιακό ίδρυμα και κύρια σε σχολές Ιατρικής και Φαρμακευτικής οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να λάβουν μέρος σε εισαγωγικές εξετάσεις. Συνήθως, απαιτείται εξέταση στη Βιολογία η και την Χημεία ανάλογα με το πανεπιστήμιο καθώς και στις τέχνες (π.χ., σχέδιο και μαθηματικά για σχολές Αρχιτεκτονικής).

Τα δίδακτρα στη Βουλγαρία τα οποία συνήθως καταβάλλονται σε δύο δόσεις είναι αρκετά χαμηλά αφού για τις ειδικότητες του ιατρικού τομέα είναι περίπου 8.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος για τα Αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών και περίπου 7.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος για τα Βουλγαρόφωνα.

Εάν σπουδάζετε κάτι άλλο εκτός του ιατρικού τομέα τα δίδακτρα ενδέχεται να διαφέρουν, αλλά είναι απίθανο να υπερβαίνουν τα 4.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Επίσης Βουλγαρόφωνα προγράμματα φοίτησης δίνεται  η δυνατότητα με την συμμετοχή του υποψήφιου φοιτητή στις πανβουλγαρικές εξετάσεις πριν την εγγραφή στο πανεπιστήμιο και την σχολή της επιλογής του να επιτύχει μείωση του ποσού των διδάκτρων είτε στα μισά είτε και σε ακόμα χαμηλότερα ποσά.

Έτσι π.χ. για τα δίδακτρα μιας ιατρικής σχολής που είναι περίπου 7.000 ευρώ στα Βουλγαρόφωνα προγράμματα σπουδών, μπορούν αυτά να μειωθούν είτε στα μισά, ή και να ελαχιστοποιηθούν ακόμα και στα περίπου 500 ευρώ ανα έτος, ανάλογα με την επιτευχθείσα απόδοση στις εξετάσεις.

H InfoLogic αναλαμβάνει με υπευθυνότητα, διακριτικότητα και εγγυημένη επιτυχία όλες τις διαδικασίες για την εγγραφή σας ενώ εφόσον το ίδρυμα της επιλογής σας προαπαιτεί εισαγωγικές εξετάσεις η InfoLogic προσφέρει πλήρη υποστήριξη στην προετοιμασία και εγγυάται την επιτυχία σας σε αυτές.

H InfoLogic επισης αναλαμβάνει πλήρως με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας αναλογα με το προφίλ του υποψήφιου και τις διαδικασίες για την μείωση διδάκτρων μέσω των πανβουλγαρικών εξετάσεων. 

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα της εταιρείας η ενημερώστε μας για τις προθέσεις η τις ερωτήσεις σας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο [email protected] ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας και να σταθούμε αρωγοί της προσπάθειας σας

print
send to friend